Header
Geschiedenis

Geschiedenis

 

MIT Installatietechniek is actief met ontwerpen, uitvoeren, onderhouden en beheren van gebouw gebonden technische installaties. Het bedrijf is ontstaan door een management uitkoop vanuit Merkx Volker / GTI, waarmee kennis, vakbekwaamheid en bekendheid met het werkgebied ingebracht zijn in de organisatie.


Het bedrijf is vanaf 2004 doorgegroeid naar 18 werknemers in 2008, en daarna opnieuw uitgebreid met het invoegen van het management en in totaal 8 service monteurs van de voormalige service en onderhouds afdeling van Merkx Volker / KIN Installatietechniek.

 

Behalve voor het installeren van de complete multidisciplinaire gebouw gebonden installatie wordt MIT ook regelmatig ingeschakeld in die gevallen waar specialistische kennis wordt vereist voor zaken als:


- Verwarming, klimaattechniek en energie voorziening installaties
- Koud en warm waterinstallaties, sanitaire installaties,
- Riool en hemelwaterafvoer installaties
- Elektrotechnische kracht, licht, brand-meld en inbraak installaties,
- Data en telematica netwerken, en industriële automatisering.

 

Vanuit onze vestiging in Almere levert MIT Installatietechniek een bijdrage bij het realiseren van nieuwbouw en renovatieprojecten voor overheid(s) instellingen, het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen en ander opdrachtgevers. Het werkgebied strekt zich uit over Almere en de Flevopolders en de directe omgeving van het Gooi en omstreken.
MIT is lid van de branche vereniging Uneto-VNI en beschikt over de benodigde erkenningen voor de verschillende disciplines.

 

MIT Installatietechniek beschikt over een 24 uur service, onderhoud en storingsdienst.

 

MIT Installatietechniek besteed voortdurend aandacht aan kwaliteit, scholing en ontwikkeling van organisatie en medewerkers.

Onze monteurs beschikken over de benodigde vakopleidingen en hebben allemaal een VCA opleiding gevolgd.

 

Ook bieden wij jonge mensen die in de installatietechniek werkzaam willen zijn de mogelijkheid om de benodigde opleidingen te volgen in samenwerking met een ROC of ROI. 

MIT Installatietechniek is dus een erkend leerbedrijf en heeft een erkende praktijkbegeleider in het bedrijf.